Compotul de pere este cu siguranță una dintre cele mai delicioase și parfumate rețete de compot de casă. Până la urmă reprezintă un adevărat desert, plin de savoare și arome!
Nu este deloc greu de preparat, atâta vreme cât ai la îndemână câteva pere dulci și alte câteva ingrediente simple.
Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie și cum poți prepara rețeta tradițională de compot de pere:
CITEȘTE ȘI: Ce este recomdat să bei atunci când te dor rinichii – Exquis
Ingrediente:
Pentru un parfum irezistibil al acestui compot se recomandă să puneți câte o jumătate de felie de lămâie în fiecare borcan. Aromele de vanilie și lămâie vor da un gust senzațional compotului, iar mirosul vă va purta pe meleagurile dulci ale patiseriilor franțuzești.
Modul de preparare al acestei rețete de compot:
Alege din magazin pere bune, sănătoase, pe care să le speli și să le lași la scurs. Ia apoi un cuțit și taie perele în două, apoi pe sfert.
Îndepărtează-le cotoarele și codițele, dar și părțile mai moi. Așază apoi sferturile de pere în borcane și pune în fiecare dintre ele o lingură cu vârf de zahăr.
Noi nu am dorit să îndulcim prea tare compotul, însă dacă dorești să fie mai dulce poți crește cantitatea de zahăr.
Desigur, poți prepara chiar și compot fără zahăr după rețeta clasică, înlocuind zahărul cu un îndulcitor (stevia, fructoză sau zaharină).
Taie batoanele de vanilie în bucăți și adaugă-le în borcanele cu pere. Completează apoi borcanele cu apă, după care poți pune capacele sterilizate și le poți strânge bine.
CITEȘTE ȘI: Pregătirea și păstrarea compotului – Exquis
Fierbe borcanele cu compot de pere la bain-marie, pentru 15 minute, din momentul în care apa dă în clocot.
Lasă apoi borcanele să se răcească, acoperindu-le cu prosoape groase de bucătărie, de preferat peste noapte.
Verifică ziua următoare ca toate capacele borcanelor să fie sigilate, apoi șterge-le, etichetează-le și așază-le pe rafturile din cămară.